Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 ianuarie 2014, 14:23 Diaspora moldovenească views 15894
13 ianuarie 2014, 14:23 Diaspora moldovenească views 15894

Moldoveanca Raisa Ambros, prezentatoare la o televiziune italiană

Foto: unimedia.info

Moldoveanca Raisa Ambros este prezentatoare la unica televiziune comunitară româno-italiană, Romit TV, fondată acum trei ani de către Emanuele Latagliata, un om de afaceri italian care cunoaște bine comunitatea românilor. Potrivit pentruea.md, deși avea o carieră frumoasă în România ca scenarist TV, visul ei cel mare era să devină prezentatoare TV cu acte în regulă în Europa, transmite UNIMEDIA.

Debutul Raisei în presa italiană s-a produs acum trei ani, grație unui interviu pe care îl realizase cu Gheorghe Rusnac, ex ambasadorul Moldovei în Italia – primul interviu a unui ambasador publicat în acea vreme pe site-ul lumii diplomatice - easydiplomacy.com. „Am avut emoții mari, însă bucuria reușitei le-a șters pe toate.

Apoi am continuat cu interviuri în italiană cu scriitori, publicate în revista de cultură www.omero.it, unde am scris și despre scriitorul basarabean Efim Tarlapan. Cu doi ani în urmă am reușit să realizăm o pagină dedicată Moldovei în ziarul 'Actualitatea magazin', distribuit gratis. Acolo apar articole și de pe site-ul actualitatea.it despre moldovenii care scriu cărți, poezii, pictează sau fac icoane de mozaic din lemn, croșetează, cîntă, dansează... își urmează visurile în Italia. Sînt foarte fericită să-i descopăr și să le scriu istoriile".

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.