Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 ianuarie 2014, 11:55 Diaspora moldovenească views 11005
„Lăutarii” moldoveni au cucerit Lisabona
Foto: trm.md
21 ianuarie 2014, 11:55 Diaspora moldovenească views 11005

„Lăutarii” moldoveni au cucerit Lisabona

Primul spectacol din cadrul proiectului internaţional „Dorul Basarabiei”, prezentat la Lisabona, a ridicat sala în picioare. Pentru moldovenii stabiliţi în Portugalia a fost o adevărată revelaţie posibilitatea de a asculta, departe de casă, muzica faimoşilor „Lăutari” sub bagheta maestrului Nicolae Botgros, precum şi piesele interpretate de Ioana Căpraru şi Ion Paladi.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză, concertul care a avut loc în incinta Teatrului „São João” din Palmela a fost organizat de Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori”, cu suportul asociaţiilor „Tezaur” din Faro şi „Busuioc” din Setubal, Liga Femeilor Moldave din Almada, Centrul Cultural Moldav din Cascais.

Printre oaspeţii de onoare s-au aflat Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea, şi Ambasadorul României la Lisabona, Vasile Popovici.

Turneul „Dorul Basarabiei” a inclus concerte în cinci capitale europene, ultimul spectacol fiind prezentat la Atena, Grecia, pe 26 ianuarie. Turneul se înscrie în acţiunile Guvernului Republicii Moldova privind susţinerea şi aprofundarea relaţiilor cu comunitatea moldovenilor de peste hotare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Lisabona , muzica , turneu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1804
Populația:
692 locuitori

Moşeni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîșcani şi la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 692 de locuitori. Satul Moșeni a fost menționat documentar în anul 1804.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.