Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 februarie 2014, 15:01 Diaspora moldovenească views 11372
05 februarie 2014, 15:01 Diaspora moldovenească views 11372

Artiştii moldoveni vor evolua la Paris


Foto: joaocostaferreira.com

Mai mulţi artişti moldoveni vor participa, pe 7 februarie, la un eveniment cultural inedit ce va avea loc, la Paris, sub genericul „Brize Muzicale Europene”. În acest proiect vor participa şi interpreţi de talie internaţională din Portugalia, Japonia şi Rusia.

Proiectul franco-moldav este desfăşurat sub patronajul UNESCO în parteneriat cu Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, iar partener media este Compania Teleradio-Moldova.

Invitata specială a serii va fi Dorina Munteanu, studentă a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, membră a Orchestrei Teatrului Naţional de Operă şi Balet şi a „Chișinău Youth Orchestra”.

În concert vor răsuna piese ale compozitorului basarabean Ghenadie Ciobanu și vor fi recitate opere ale poetului Traian Vasilcău. La manifestarea de la Paris vor lua parte şi artişti basarabeni stabiliţi în Franţa, printre care pianista Ecaterina Baranov şi pictoriţa Nelly Vrînceanu.

Printre participanţii la acest eveniment cultural de anvergură se numără pianiştii portughezi André Roque Cardoso şi João Costa Ferreira, pianista din Rusia - Irina Nesterova, precum şi violonista japoneză- Tomoko Nagakura.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Franta , concert , muzica , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.