Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 februarie 2014, 15:53 Diaspora moldovenească views 14135
Israelul vrea să elimine vizele pentru țările CSI
Foto: pegast.su
07 februarie 2014, 15:53 Diaspora moldovenească views 14135

Israelul vrea să elimine vizele pentru țările CSI

Ministerul israelian de Externe susține activ introducerea unui regim fără vize cu aproape toate țările CSI, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Israelului, Zeev Elkin, în timpul unei întîlniri cu membrii Clubului redactorilor-șefi din CSI, statele baltice și Georgia.

"Ministerul de Externe israelian sprijină în mod activ și face lobby pentru introducerea unui regim fără vize cu aproape toate țările CSI", - a spus Elkin.

În ultimii cinci ani, Israelul a anulat deja regimul de vize cu Rusia și Ucraina. Potrivit lui, acum există toate premisele pentru a încheia un acord privind regimul fără vize cu Belarus.

"În viitorul apropiat va fi finalizată procedura de ratificare a acordului cu Georgia, de asemenea, se negociază acorduri similare cu Republica Moldova și Kazahstan", - a spus Elkin. Potrivit ministrului Turismului, Uzi Landau, din țările CSI în Israel, în fiecare an, vin 800.000 de turiști, dintre care 620-630 mii – din Rusia. În general, statul evreu primește anual aproximativ 3,5 milioane turiști.

Pentru a atrage turiștii Israelul intenționează să simplifice procedura de inspecție la aeroport, pe care unii o consideră excesivă. "Sperăm că prin martie sau aprilie a acestui an, vom fi în măsură să oferim o oportunitate pentru acei turiști care sînt în Israel și vor să părăsească țara noastră de a trece toate controalele de la aeroport fără verificarea amănunțită a bagajelor, adică bagajele să fie verificate fără deschiderea lor", - a spus Landau, transmite RIA Novosti.

Sursa: ruvr.ru

Cuvinte cheie:

CSI , viza , Israel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
3512 locuitori

Buțeni este un sat și comună din raionul Hîncești. Buțeni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 3512 oameni. Satul Buțeni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.