Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 februarie 2014, 11:45 Diaspora moldovenească views 11599
Moldoveanul Radu Poclitaru, unul din coreografii ceremoniei de deschidere a JO din Soci
Foto: unimedia.info
11 februarie 2014, 11:45 Diaspora moldovenească views 11599

Moldoveanul Radu Poclitaru, unul din coreografii ceremoniei de deschidere a JO din Soci

Moldoveanul Radu Poclitaru este exponentul unei dinastii de balerini. A studiat în mai multe orașe, inclusiv Chișinău, Odesa, Moscova, Permi și Minsk. Poclitaru a montat în cele mai mari teatre din CSI, inclusiv în teatrul Bolșoi.

Moldoveanul a fost invitat să monteze un fragment din ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, transmite UNIMEDIA.

„Am fost telefonat de către regizorul ceremoniei Andrei Boltenco, el este și regizorul canalului „Pervîi Canal". Ne-am întîlnit, mi-a povestit ce se cere de la mine și am fost de acord", a declarat acesta în cadrul unui interviu pentru Izvestia.

Bărbatul a povestit că nu a fost coregraful întregii ceremonii, ci doar responsabil de un fragment intitulat „Rusia imperială", care includea apariția ţarului Petru I, marşul soldaţilor, construcţia oraşului Sankt-Peterburg, primul bal Nataşei Rostova, sfîrşitul epocei imperiale şi tranziţia la epoca dictaturii proletare.

Acesta a povestit și despre situațiile stresante prin care a trecut: „De la bun început știam că voi fi coregraful compoziției „Război și Pace", iar pînă la el va fi un marș. Cum să fac asta - era obligația mea. De exemplu, inițial în „Război și Pace" planificasem să includ circa 20 de personaje, dar ulterior mi-am dat seama că este imposibil să povestesc atît de multe istorii și cel mai bine să mă concentrez asupra uneia", a recunoscut moldoveanul.

Potrivit lui, toți candidații pentru rolurile din piesă au fost selectați de către acesta. „Eu am selectat dansatorii conform două criterii: în primul rînd, trebuie să fie actori geniali, în al doilea rînd să fie oameni cu care să îmi fie confortabil să muncesc. Cînd ai un termen restrîns pentru pregătiri cel mai bine este să ai în echipa ta oameni care gîndesc la fel ca tine", a subliniat Poclitaru.

El a fost unicul coregraf care a desfășurat repetiția generală în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice. „De vină a fost marșul soldaților, care în lipsa unui dansator poate să distrugă întreaga scenă. Din acest motiv aveam nevoie să fiu sigur de rezultatul meu", a zis el.

Acesta a precizat că a fost plătit „normal" pentru munca sa în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

olimpiada , diaspora , balet , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
546 locuitori

Mileştii Noi este un sat din cadrul comunei Răzeni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Mileştii Noi a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.