Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 februarie 2014, 10:20 Diaspora moldovenească views 18069
Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc e-apostila moldovenească
Foto: trm.md
14 februarie 2014, 10:20 Diaspora moldovenească views 18069

Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc e-apostila moldovenească

Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc apostila electronică a Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a fost publicat, astăzi, pe un portal informaţional autohton. Autorii spun că semnalele şi îngrijorările le-au fost comunicate de către reprezentanţii diasporei moldoveneşti din nordul Italiei.

Pentru a afla mai multe detalii la acest subiect, Radio Moldova Actualități a contactat mai multe instituții abilitate.

Șeful adjunct al Direcției apostilă din cadrul Ministerului Justiției, Valeriu Frimu, a comunicat că aceste impedimente mai există, deoarece unele autorități locale nu sînt la curent că Republica Moldova eliberează doar apostile electronice. În acest sens, Valeriu Frimu a îndemnat cetățenii moldoveni să se adreseze la misiunea diplomatică din țara în care se află.

Serviciul e-apostila a fost lansat în 2013. După lansarea serviciului, a apărut posibilitatea de a solicita și achita on-line serviciul de apostila pe site-ul www.apostila.gov.md. Respectiv, documentele nu sînt eliberate doar de către Ministerului Justiției, ci pot fi descărcate și de pe site-ul www.apostila.gov.md de către cetățenii care deţin semnătura digitală.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

servicii , Moldova , Italia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
1218 locuitori

Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.