Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2014, 16:14 Diaspora moldovenească views 13177
Află care oraș din România este cel mai atractiv pentru moldoveni
Foto: trm.md
18 februarie 2014, 16:14 Diaspora moldovenească views 13177

Află care oraș din România este cel mai atractiv pentru moldoveni

În mod paradoxal, unul dintre cele mai sărace oraşe din România a devenit destinaţia preferată a moldovenilor. Astfel, numai în luna ianuarie a acestui an, aproape 500 de cetăţeni din Republica Moldova s-au stabilit în judeţul Vaslui, scrie evz.ro.

„Nimeni nu cunoaște încă motivația acestora, dat fiind faptul că locuitorii orașului trăiesc la limita sărăciei, locurile de muncă sînt o raritate, iar turiștii străini nici nu au auzit de numele acestui județ”, subliniază publicația.

„Din totalul de 3.902 persoane puse în legalitate în luna ianuarie a acestui an, la serviciile de evidenţă a populaţiei din Vaslui, Huşi, Negreşti şi Murgeni au fost solicitate, ca urmare a schimbării domiciliului, 545 de acte de identitate. În total, 495 de persoane au fost puse în legalitate ca urmare a restabilirii domiciliului în România. Este vorba de cetăţenii români, proveniţi din Republica Moldova în principal”, a spus Dorina Rădăşanu, şefa Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei Vaslui.

E de menționat că cele mai multe cereri, 484, au fost la Serviciul de Evidenţă din municipiul Vaslui.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turism , moldovenii , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.