Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 martie 2014, 10:08 Diaspora moldovenească views 11342
Folclorul moldovenesc a răsunat în sediul Consiliului Europei
Foto: trm.md
28 martie 2014, 10:08 Diaspora moldovenească views 11342

Folclorul moldovenesc a răsunat în sediul Consiliului Europei

O acţiune de promovare a vinurilor moldoveneşti, precum şi a altor produse autohtone a avut loc ieri, 26 martie, la Strasbourg, în cadrul sesiunii Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE).

În cadrul evenimentului, a fost prezentată și o expoziție de ii și articole de artizanat, iar atmosfera de sărbătoare a fost creată și de evoluția artistică a interpreților de muzică populară Nicolae și Isidor Glib.

Manifestația a avut loc în sediul Consiliului Europei, iar în calitate de oaspeți au fost prezenți preşedintele CALRE, Herwig van Staa, ambasadoarea Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei, Tatiana Pîrvu, preşedintele Delegaţiei Republicii Moldova la CALRE, Alexandru Ambros, și șeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco.

Evenimentul a fost organizat de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei în cooperare cu delegația națională la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , UE , moldovenii , cultura , folclor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.