Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 aprilie 2014, 16:05 Diaspora moldovenească views 10114
CEC a propus înregistrarea prealabilă a cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în străinătate
Foto: cec.md
16 aprilie 2014, 16:05 Diaspora moldovenească views 10114

CEC a propus înregistrarea prealabilă a cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în străinătate

Comisia Electorală Centrală a iniţiat consultări publice asupra proiectului de Regulament privind înregistrarea prealabilă a cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, care vor dori să participe la alegerile parlamentare din acest an, informează MOLDPRES.

Documentul prevede că înregistrarea prealabilă are scopul de a stabili numărul estimativ al alegătorilor aflaţi peste hotare pentru constituirea secţiilor de votare suplimentare în străinătate, întocmirea listelor electorale şi stabilirea numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite.

Cetăţenii Republicii Moldova care se află în străinătate se pot înregistra în prealabil, accesînd pagina web www.alegator.md. Alegătorul va trebui să completeze un formular on-line şi să depună o declaraţie prin care solicită ca numele lui să fie radiat temporar din lista electorală de bază de la domiciliul permanent din Republica Moldova. Înregistrarea prealabilă nu este obligatorie.

Potrivit proiectului, perioada de înregistrare prealabilă va începe nu mai devreme de şase luni înainte de expirarea mandatului Parlamentului precedent-ales şi se va încheia cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

alegeri , CEC , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.