Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 mai 2014, 16:24 Diaspora moldovenească views 10436
La Ankara a fost organizată o degustare a vinurilor moldoveneşti
Foto: amorgos-aegialis.com
13 mai 2014, 16:24 Diaspora moldovenească views 10436

La Ankara a fost organizată o degustare a vinurilor moldoveneşti

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia, în colaborare cu Ministerul Culturii şi al Turismului de la Ankara şi Orchestra simfonică prezidenţială a Turciei, au organizat un concert cu ocazia Zilei Europei.

La eveniment au fost prezenți viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Ali Kemal Aydin, alți funcţionari de nivel înalt de la Ankara, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în capitala turcă. Oaspeții au admirat concertul orchestrei, conduse de Raoul Gruneis din Germania, solistul principal fiind naistul Marin Gheras din Republica Moldova.

Înainte de desfăşurarea concertului, Ambasada în colaborare cu Consulul onorific al Republicii Moldova din provincia Aydin, Halim Ateş, a oferit o degustare a vinurilor moldoveneşti cu ocazia intrării în vigoare a regimului liberalizat de vize pentru cetăţenii moldoveni cu statele membre a zonei Schengen, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , Turcia , degustare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1956
Populația:
197 locuitori

Calfa Nouă este un sat din cadrul comunei Calfa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Anenii Noi și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Calfa Nouă a fost înființat în anul 1956.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.