Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 mai 2014, 09:37 Diaspora moldovenească views 10992
Tradițiile culturale moldovenești au fost prezentate la Londra
Foto: trm.md
24 mai 2014, 09:37 Diaspora moldovenească views 10992

Tradițiile culturale moldovenești au fost prezentate la Londra

Moldovenii stabiliţi în Marea Britanie s-au întrunit recent în cadrul unui eveniment cultural-artistic petrecut sub genericul „Experience Moldova".

Invitaţii speciali ai evenimentului au fost Orchestra Fraţilor Ştefăneţ şi interpreta Geta Burlacu. Manifestaţia fost organizată în incinta prestigiosului Institut Regal din Marea Britanie.

La eveniment au participat în jur de 300 de persoane, printre care reprezentanți ai diferitor instituții naţionale britanice, membri ai corpului diplomatic, membri ai parlamentului, reprezentanţi ai cercului academic şi cultural, mass media, precum şi reprezentanţi ai diferitor companii private.

De asemenea, la manifestaţie au luat parte originari moldoveni stabiliţi în Marea Britanie.

Serata culturală a fost organizată cu suportul programului USAID CEED II, a mai multor instituţii naţionale şi cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova la Londra.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.