Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2014, 17:04 Diaspora moldovenească views 9180
16 iunie 2014, 17:04 Diaspora moldovenească views 9180

Teatrul „Guguţă” a prezentat un spectacol pentru copiii moldovenilor din Irlanda


 Foto: trm.md

Comunitatea moldovenilor din Irlanda „Moldova Vision” şi comunitatea românilor din Irlanda (Romanian Community of Ireland) au creat o zi de poveste copiilor migranţilor stabiliţi în Dublin.

Cei mici au fost încîntați să urmărească piesa de teatru „Căprița ștrengăriță” pusă în scenă de actorii teatrului de păpuşi „Guguţă” din Chișinău care au fost invitaţi cu această ocazie în Irlanda.

Potrivit Biroului Relaţii Interetnice, acest eveniment este o continuare a tradiției începute de „Moldova Vision” care a organizat și în anii precedenți reprezentații pentru copii cu participarea actorilor de la Teatrul de Marionete și Teatrul „Licurici” din Chișinău.

Evenimentul a oferit celor peste 150 de copii prezenți și părinților lor un spectacol de zile mari cu jocuri interactive, cântece și dansuri urmate de numere de magie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

cultura , teatru , Moldova , Irlanda , diaspora , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
570 locuitori

Hristoforovca este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 570 de oameni. Satul Hristoforovca a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.