Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 noiembrie 2014, 10:47 Diaspora moldovenească views 11476
Moldovenii au trimis acasă mai multe remitențe
Foto: ria.ru
04 noiembrie 2014, 10:47 Diaspora moldovenească views 11476

Moldovenii au trimis acasă mai multe remitențe

Cetăţenii moldoveni care muncesc peste hotare au trimis acasă, în primele nouă luni din acest an, peste un miliard 250 de milioane de dolari. Suma transferurilor bănești este cu 94 de milioane de dolari mai mare în comparație cu perioada similară din 2013. Potrivit datelor prezentate de Banca Națională, aproximativ 40 la sută din transferuri au fost făcute în ruble rusești, peste 35 de procente - în euro, iar 25 la sută – în dolari. Cel mai mic volum de transferuri în acest an a fost înregistrat în ianuarie - aproximativ 92 de milioane de dolari, iar cel mai mare în iulie – 178 de milioane. Anul trecut, moldovenii au efectuat transferuri din străinătate de un miliard 609 milioane de dolari. De menționat că remitențele constituie o pătrime din PIB-ul Republicii Moldova, ceea ce plasează țara noastră pe locul patru în lume, în topul dependenţei economice față de banii trimişi de cetăţenii care lucrează peste hotare.

Sursa: www.jurnaltv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.