Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 noiembrie 2014, 10:47 Diaspora moldovenească views 11465
Moldovenii au trimis acasă mai multe remitențe
Foto: ria.ru
04 noiembrie 2014, 10:47 Diaspora moldovenească views 11465

Moldovenii au trimis acasă mai multe remitențe

Cetăţenii moldoveni care muncesc peste hotare au trimis acasă, în primele nouă luni din acest an, peste un miliard 250 de milioane de dolari. Suma transferurilor bănești este cu 94 de milioane de dolari mai mare în comparație cu perioada similară din 2013. Potrivit datelor prezentate de Banca Națională, aproximativ 40 la sută din transferuri au fost făcute în ruble rusești, peste 35 de procente - în euro, iar 25 la sută – în dolari. Cel mai mic volum de transferuri în acest an a fost înregistrat în ianuarie - aproximativ 92 de milioane de dolari, iar cel mai mare în iulie – 178 de milioane. Anul trecut, moldovenii au efectuat transferuri din străinătate de un miliard 609 milioane de dolari. De menționat că remitențele constituie o pătrime din PIB-ul Republicii Moldova, ceea ce plasează țara noastră pe locul patru în lume, în topul dependenţei economice față de banii trimişi de cetăţenii care lucrează peste hotare.

Sursa: www.jurnaltv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.