Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 noiembrie 2014, 11:50 Diaspora moldovenească views 10352
Într-un apartament din Iași „locuiesc” 1.600 de moldoveni (VIDEO)
Foto: digi24.ro
12 noiembrie 2014, 11:50 Diaspora moldovenească views 10352

Într-un apartament din Iași „locuiesc” 1.600 de moldoveni (VIDEO)

Într-un apartament din Iași, de 74 de metri pătrați, „locuiesc" 1.600 de oameni. Sunt cetăţeni din Republica Moldova care au avut nevoie să demonstreze că au domiciliu în România pentru a obţine cetăţenia română, relatează digi24.ro, preluat de UNIMEDIA.

Locatarii din bloc spun că nu i-au întîlnit pe numeroşii lor vecini iar în apartament stau, cu chirie, doar o mamă și fiul ei. Tatăl chiriaşei spune că proprietarul locuinţei este un cetăţean din Republica Moldova.

Situaţia nu este singulară în judeţul Iaşi. În ultimii ani, în trei localităţii din judeţ s-au descoperit sute de oameni care aveau domiciliul la aceleaşi adrese. De fiecare dată a fost vorba despre cetăţeni din Republica Moldova.

„Este o situaţie cunoscută, cea din municipiul Iaşi, cu un apartament cu atît de mulţi cetăţeni înregistraţi ca adresă acolo. Mai am situaţii în judeţ. Mai sunt cîteva comune pe marginea Prutului care înregistrează situaţii similare", a spus Dan Cîrlan, prefectul județului Iași.

Cei care solicită cetăţenia română trebuie să facă dovada că au domiciliul în ţară. Aşa explică autorităţile apariţia a sute sau chiar mii de locatari într-o singură locuinţă. Poliţia s-a autosesizat în cazul celor 1.600 de oameni din apartamentul din Iaşi, însă legea nu prevede un număr maxim de persoane care pot fi luate în spaţiu de un proprietar, atîta timp cît toate acestea sunt înregistrate la Evidenţa Populaţiei.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

cetatenie , Romania , moldovenii , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.