Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 decembrie 2014, 10:34 Diaspora moldovenească views 9789
Țările- membre ale Uniunii economice eurasiatice vor să refuze la operațiuni în dolari și euro
Foto: ntv.ru
05 decembrie 2014, 10:34 Diaspora moldovenească views 9789

Țările- membre ale Uniunii economice eurasiatice vor să refuze la operațiuni în dolari și euro

Sovietul Federației din Duma rusească a aprobat un proiect care prevede excluderea dolarului și euro din circuitul operațional al statelor membre a Uniunii Economice Eurasiatice.

Ideea unui spațiu monetar unde vor fi utilizate operațiuni cu ruble, tenghe și drahm, a fost susținut de Sovietul Federației din Duma rusească.

Federația Rusă, Bielorusia, Kazahstan și Armeniei ar putea interzice operațiunile în dolari și euro dintre aceste state în favoarea valutelor naționale. Trecerea ar trebui să se producă în 2025-2030.

Crearea unui spațiu monetar unic în cadrul Uniunii Vamale va duce la implementarea unui sistem operațional multi-valutar sau trecerea accelerată la operațiuni cu o singură valută. De asemene băncile din Uniunea Eurasiatică vor trebui să renunțe la plățile în dolari și euro.

Sursa: agora.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.