Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 decembrie 2014, 14:14 Diaspora moldovenească views 14578
Un moldovean - desemnat „Cel mai bun student străin al anului în Bulgaria”
Foto: trm.md
12 decembrie 2014, 14:14 Diaspora moldovenească views 14578

Un moldovean - desemnat „Cel mai bun student străin al anului în Bulgaria”

Discipolului Facultăţii Istorie şi Filosofie al Universităţii de Stat din Moldova (USM), Ivan Duminica, i-a fost conferit titlul onorific „Cel mai bun student străin al anului în Bulgaria. Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfăşurat la 3 decembrie, în oraşul Sofia", informează usm.md.

Titlul a fost oferit de Consiliul naţional studenţesc din Bulgaria pentru reuşitele sale în domeniul ştiinţifico-educaţional. Şefa direcţiei „Educaţie superioară" a Ministerului Educaţiei, Maria Fărtunova, i-a înmânat studentului moldovean diploma şi o plachetă onorifică.

De asemenea, tânărul va beneficia de o stagiere în cadrul instituţiei sale. Acestea i-au fost conferite în semn de recunoştinţă pentru activitatea sa ştiinţifică, inclusiv pentru faptul că în anul 2014, Ivan Duminica a editat două volume de articole „Bulgarii basarabeni: istorie, cultură şi limbă" şi „Petar Caireac. Taraclia şi Taraclienii", precum şi a scris 30 de articole ştiinţifice, editate în Moldova, România, Ucraina, Rusia, Polonia şi Bulgaria.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

studii , moldovenii , studenţi , Bulgaria , diaspora

Comentarii

 (1)
  • #2 angela Răspunde Citează selecţia
    Şi eu îl cunosc, lam văzut la o conferinţă internaţională. Bun băiat. Apropo, vorbeşte liber în câteva limbi străine
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.