Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 decembrie 2014, 14:45 Diaspora moldovenească views 8810
Migranţii moldoveni sunt îndemnaţi să fie atenţi la procurarea poliţelor de asigurare medicală
Foto: tv7.md
28 decembrie 2014, 14:45 Diaspora moldovenească views 8810

Migranţii moldoveni sunt îndemnaţi să fie atenţi la procurarea poliţelor de asigurare medicală

Din 1 ianuarie, nu va mai fi posibilă aranjarea la muncă în Rusia fără o poliţă de asigurare medicală şi certificatul privind un şir de boli.

În baza înţelegerilor cu companiile de asigurare la Congresul Diasporelor Moldoveneşti concetăţenii noştri pot să-şi perfecteze poliţa de asigurare medicală în cadrul Programului de asigurare medicală benevolă elaborat special pentru migranţi încă în anul 2012.

După cum a remarcat preşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti, apărătorul drepturilor omului Alexandr Kalinin, costul poliţei de asigurare medicală nu s-a schimbat şi constituie 2580 de ruble.

«Problema constă în faptul că unele companii dubioase, încercând să profite de agiotajul provocat de modificările legislative ale anului 2015, au început a vinde migranţilor nişte „produse" surogat, dar care nu corespund cerinţelor Codului muncii FR», – a declarat Kalinin, subliniind, că poliţa de asigurare medicală poate fi procurată doar în Rusia .

Acesta a comunicat că la Congresul Diasporelor Moldoveneşti s-au adresat cetăţeni moldoveni care au cumpărat poliţa de asigurare medicală la o companie moscovită dubioasă, dar când au mers să se angajeze li s-a spus că actul nu corespunde legislaţiei ruse.

La „sectorul medical" în pachetul obligatoriu, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015 pentru legalizarea activităţii migranţilor, se încadrează şi certificatul medical. Acesta la fel trebuie obţinut pe teritoriul Federaţiei Ruse la instituţiile medicale acreditate.

Sursa: www.tv7.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.