Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 ianuarie 2015, 15:39 Diaspora moldovenească views 8434
Europa trebuie sa se astepte la un val de atentate?
Foto: incomemagazine.ro
12 ianuarie 2015, 15:39 Diaspora moldovenească views 8434

Europa trebuie sa se astepte la un val de atentate?

Atacurile comise în Franța ar putea fi începutul unui val de atentate la nivel european, potrivit comunicațiilor liderilor organizației Statul Islamic (SI) interceptate de serviciile secrete americane, afirmă ziarul german Bild în ediția de duminică.

Potrivit tabloidului, care citeaza surse anonime din cadrul serviciilor de informații americane, unul dintre aceste servicii, NSA, ar fi interceptat la scurt timp după atacurile de la Paris comunicații în care liderii SI anunță un viitor val de atentate.

În aceste comunicații, Parisul ar fi fost citat ca fiind semnalul pentru o serie de atentate asupra altor orașe europene, printre care Roma, scrie ziarul, potrivit căruia niciun plan concret de atac nu este cunoscut.

Serviciile americane ar dispune de informații potrivit cărora frații Cherif și Said Kouachi, autorii masacrului comis la săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo (12 morți), ar fi avut contacte în Olanda, afirmă de asemenea Bild

Între miercuri și vineri, șaptesprezece persoane au fost ucise în atacuri jihadiste în Franța. Cei trei bărbați responsabili pentru acești morți, frații Kouachi și Amedy Coulibaly, au fost uciși de forțele de ordine franceze, amintește AFP, relateaza Agerpres in pagina electronica.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

teract , terorism , Europa , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.