Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2015, 11:07 Diaspora moldovenească views 12880
Moldovenii pot aplica la studii în universităţile din Rusia
Foto: mda.rs.gov.ru
26 ianuarie 2015, 11:07 Diaspora moldovenească views 12880

Moldovenii pot aplica la studii în universităţile din Rusia

Începând de luni, tinerii care doresc să-şi facă studiile în universităţile din Rusia, pot depune documentele la Centrul rus de ştiinţă şi cultură din Chişinău. În acest an, Guvernul de la Moscova oferă tinerilor din Moldova 328 de locuri la buget.

Pentru anul curent, numărul locurilor la buget în instituţiile de învăţământ superior, oferite de Federaţia Rusă, pentru tinerii din RM, se menţine practic acelaşi ca şi anul trecut, 328 de locuri, pentru studii de specialitate, masterat, doctorat. Pentru prima dată, se oferă locuri în domeniul cinematografic, sport şi medicină.

Valentin Rîbiţki, şef al reprezentanţei ”Rossotrudnicestvo” în Moldova: «Acest număr de locuri nu este definitiv. Centrul rus de ştiinţă şi cultură colaborează direct cu multe universităţi din Federaţia Rusă, care au posibilitatea de a oferi locuri la buget, pe direcţia lor».
 
Cei care vor fi admişi  la  universităţile din Rusia vor beneficia de bursă şi loc la cămin. Condiţiile de depunere a documentelor, actele necesare, criteriile de selectare şi alte detalii sunt prezentate pe site-ul reprezentanţei Rossostrudnicestvo la Chişinău mda.rs.gov.ru. O comisie specială, formată şi din reprezentanţi ai ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova va examina dosarele depuse. Primirea documentelor se va face de la 26 ianuarie până la 13 februarie. Actele vor putea fi depuse la Centrul rus de ştiinţă şi cultură din Chişinău. 

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , studii , Rusia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.