Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 februarie 2015, 10:38 Diaspora moldovenească views 11924
De astăzi migranții moldovenii sînt deserviţi la noul sediu al ambasadei Republicii Moldova la Roma (FOTO)
Foto: viza.md
02 februarie 2015, 10:38 Diaspora moldovenească views 11924

De astăzi migranții moldovenii sînt deserviţi la noul sediu al ambasadei Republicii Moldova la Roma (FOTO)

De astăzi migranții moldovenii sînt deserviţi la noul sediu al Ambasadei Republicii Moldova la Roma:

Via Francesco Cherubini 27, 00135 Roma

Fostul local al secţiei consulare de la Roma (via Montebello 8) nu dispunea de condiţii minime pentru organizarea eficientă a lucrului cu cetăţenii. Din cauza specificului edificiului în care e amplasată Ambasada, nu se dispune de un spaţiu special în care cetăţenii ar aştepta în rînd sau scaune destinate necesităţilor categoriilor vulnerabile cum ar fi invalizii, pensionarii etc.

Problematica sediului de la Roma din diverse motive (financiare etc.) nu putea fi soluționată de ani de zile. Majoritatea agențiilor imobiliare italiene din or. Roma nu mai tratau cu seriozitate intențiile Ambasadei de a închiria sau în cele din urmă achiziționa un imobil. Această stare de fapt a fost generată și de coordonările de lungă durată care au avut loc «tradiţional» dintre Ambasadă și Chișinău (MAEIE).

Totodată, reamintim că subiectul dat a fost accentuat repetat de către diasporă pe parcursul celei dea VI ediție a Congresului Diasporei care a avut loc la Chișinău (1-3 septembrie 2014).

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

servicii , diaspora , Moldova , ambasada , Roma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
1021 locuitori

Călimăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Călimăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Călimăneşti a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.