Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 februarie 2015, 14:48 Diaspora moldovenească views 11647
04 februarie 2015, 14:48 Diaspora moldovenească views 11647

Locuitorii din Moscova, sfătuiți să se baricadeze în case

Locuitorii din Moscova, sfatuiti sa se baricadeze in case

Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a avertizat locuitorii Moscovei sa isi tina ferestrele inchise daca simt un miros "chimic" in aer, relateaza Moscow Times, in editia electronica de luni.

Locuitorii din cateva districte din Moscova s-au plans de "un miros neplacut puternic", duminica, a precizat departamentul local al ministerului. Sokolniki, Lefortovo si Nagatinski Zagon sunt printre districtele cele mai afectate, a precizat primaria capitalei ruse pe site-ul sau de Internet.

Ministerul pentru Situatii de Urgenta a afirmat ca responsabilii de mediu investigheaza problema dar ca pana in prezent nu a identificat nicio amenintare la adresa sanatatii publice. El le-a recomandat insa locuitorilor care observa un "miros chimic" sa stea in casa, sa tina ferestrele si usile inchise si sa izoleze fiecare crapatura cu prosoape ude.

Avertizarea ministerului vine dupa ce un alt miros suspect a fost identificat la Moscova in noiembrie 2014, urmat, o luna mai tarziu, de o crestere a nivelului de acid sulfhidric, ce a determinat avertizari similare.

Oficialii au acuzat pentru problemele din noiembrie o rafinarie a Gazprom, amendata de un tribunal din Moscova cu 250.000 de ruble (4.500 de dolari la momentul respectiv). Gazprom a negat insa ca ar fi responsabila de acest incident.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

poluare , aer , sanatate , Moscova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.