Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 februarie 2015, 16:40 Diaspora moldovenească views 9172
Care sunt cei mai buni șoferi din Europa? Dar cei mai iresponsabili?
13 februarie 2015, 16:40 Diaspora moldovenească views 9172

Care sunt cei mai buni șoferi din Europa? Dar cei mai iresponsabili?

Conform unui sondaj publicat joi de 'Fundația companiei Vinci Autoroutes pentru o conduită responsabilă', suedezii se comportă cel mai responsabil pe drumurile publice. La polul opus sunt italienii.

Sondajul arată care sunt cei mai responsabili conducători auto. Participanții la studiu au desemnat pe prima poziție Suedia (37%), urmată de Germania (27%), Marea Britanie și Olanda (câte 11%).

În ceea ce-i priveşte pe 'conducătorii auto cei mai iresponsabili', respondenţii consideră că aceştia se află în Italia (31%). De menţionat că 58% dintre italienii participanţi la sondaj şi-au desemnat propria lor ţară la acest capitol. Grecii se află pe locul secund, cu un procent de 20%

Sondajul a fost realizat de institutul Ipsos din Paris care a chestionat pe internet opinia a 10.000 de europeni din 10 ţări (Franţa, Belgia, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Olanda, Grecia şi Polonia) cu privire la comportamentul în timpul conducerii auto.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

Europa , soferi , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.