Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2015, 12:23 Diaspora moldovenească views 8857
Flashmob cu mărțișoare în piața Jean Talon (FOTO, VIDEO)
Foto: stiridemontreal.com
03 martie 2015, 12:23 Diaspora moldovenească views 8857

Flashmob cu mărțișoare în piața Jean Talon (FOTO, VIDEO)

O mână de inimoși au umplut Jean Talon de mărțișoare și bucurie.

Koolture Tricolore, un "trib inimos de moldoveni" stabiliți la Montreal a organizat pentru al doilea an "marea împărțeală de mărțișoare", oferind trecătorilor din piața Jean Talon un strop de primăvară.

Vreo zece entuziaști erau prezenți duminică la prânz în Jean Talon, înarmați cu mărțișoare. O oră mai târziu, toată piața era colorată în alb și roșu. Oriunde te uitai dădeai peste cineva purtând mărțișoare în piept.

„E tradiția noastră și e o bucurie să o împărtășim cu restul lumii", spune Nata Albot, Director la Koolture Tricolore.

Trecătorii au primit mărțișoare și au ascultat curioși povestea obiceiului românesc, zâmbind optimist când au auzit că mărțișorul este simbolul renașterii, al unui nou început și că este "vestitorul" primăverii, după o iarnă grea și (prea) lungă.

O primăvară fumoasă să avem!

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Canada , Martisor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.