Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 martie 2015, 10:15 Diaspora moldovenească views 13384
Un restaurant moldovenesc, foarte popular în Estonia
06 martie 2015, 10:15 Diaspora moldovenească views 13384

Un restaurant moldovenesc, foarte popular în Estonia

Bucatele tradiţionale moldoveneşti: mămăliga, friptura, sarmalele şi vinul moldovenesc pot fi savurate de estonieni, finlandezi şi suedezi în inima Tallinnului (Estonia), unde e deschis de ceva timp restaurantul tradiţional moldovenesc „Lăutarii", relatează Mesager.

Stăpâna restaurantului este rusoaică, dar cunoaște tradițiile și bucătăria moldovenească, bucatele fiind gătite de bucătari invitaţi din Moldova.

„Gătim după reţetă, făina de porumb o procurăm din Moldova, la fel și brânza. Iar vinul moldovenesc este adus într-un sortiment larg deoarece cererea este foarte mare", a remarcat Marina Kosulinikova, directorul restaurantului „Lăutarii" din Tallinn.

Restaurantul moldovenesc, deși a fost deschis de numai doi ani, a reușit să devină locația preferată pentru gurmanzii de diverse naționalități.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
62 locuitori

Artimonovca este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de oameni. Satul Artimonovca a fost fondat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.