Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Diaspora din Olanda a marcat sărbătoarea primăverii la restaurantul ”Moldova” din Amsterdam
Foto: olanda.mfa.md

Diaspora din Olanda a marcat sărbătoarea primăverii la restaurantul ”Moldova” din Amsterdam

La 1 martie 2015, Ambasada Republicii Moldova la Haga a organizat un eveniment public dedicat Mărțișorului. Evenimentul a fost organizat la Restaurantul "Moldova" din Amsterdam, la care au participat circa 60 de conaționali din orașele Amsterdam, Haga, Rotterdam, Maastricht etc.

În cadrul evenimentului, participanții au primit cîte un mărțișor din partea misiunii diplomatice și au avut posibilitatea să deguste din bucatele tradiționale moldovenești, să savureze vinurile din Republica Moldova oferite de Ambasadă și să asculte muzică populară.

Evenimentul organizat de Ambasadă a avut și un scop caritabil. În cadrul acestuia, membrii comunității au organizat o licitație a tablourilor pictate de către copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Chișinău. Mijloacele colectate în urma organizării licitației urmează a fi transmise familiilor copiilor pentru procurarea medicamentelor și altor bunuri necesare.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Olanda , diaspora , Martisor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.