Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 aprilie 2015, 15:02 Diaspora moldovenească views 8752
La Doha va avea loc ceremonia oficială de inaugurare a Ambasadei R. Moldova
10 aprilie 2015, 15:02 Diaspora moldovenească views 8752

La Doha va avea loc ceremonia oficială de inaugurare a Ambasadei R. Moldova

Ministrul Natalia Gherman va participa la ceremonia oficială de inaugurare a Ambasadei Republicii Moldova la Doha.

Aceasta este prevăzută în programul vizitei oficiale în Statul Qatar pe care o va efectua, în perioada 12-14 aprilie 2015.

Programul vizitei include întrevederi cu prim-ministrul Statului Qatar, care deține și funcția de ministru al Afacerilor Interne, ministrul Afacerilor Externe, precum şi cu ministrul Educaţiei, cu care va fi semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul educaţiei, învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Qatar, care prevede preluarea bunelor experienţe şi practicilor din politicile educaţionale.

În timpul întrevederilor, oficialii vor discuta despre aprofundarea cooperării bilaterale în domeniile politic, agro-industrial, atragerea investiţiilor şi cel umanitar.

Relaţiile diplomatice moldo-qatareze au fost stabilite la 13 iunie 1997. Republica Moldova a deschis misiunea diplomatică la Doha în martie 2013, iar Statul Qatar a instituit Ambasada la Chişinău în ianuarie 2014.

Cuvinte cheie:

ambasada , Moldova , Qatar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.