Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2015, 11:04 Localitaţile Moldovei și diasporei views 9214
Moldovenii care muncesc în Lituania vor fi asigurați social
14 mai 2015, 11:04 Localitaţile Moldovei și diasporei views 9214

Moldovenii care muncesc în Lituania vor fi asigurați social

Cetățenii Republicii Moldova care muncesc sau locuiesc temporar în Lituania vor fi asigurați social. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului în domeniul protecției sociale încheiat între cele două state, comunică MOLDPRES.

Ruxanda Glavan, ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a declarat la ședința Guvernului că Acordul prevede acordarea pensiilor pentru limita de vîrstă, pensiilor pentru pierderea capacității de muncă și a pensiilor de urmaș. Potrivit notei informative a proiectului, statele semnatare vor achita partea de pensie calculată pentru perioada de contribuţie la sistemul public de asigurări sociale.

Tot astăzi Guvernul a aprobat semnarea Aranjamentului Administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Regatul Belgiei, încheiat la Bruxelles, la 12 septembrie 2012.

Republica Moldova a semnat acorduri similare cu mai multe țări, printre care Austria, România, Bulgaria, Portugalia, Marele Ducat de Luxemburg.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern , moldovenii , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.