Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 decembrie 2011, 10:07 Diaspora moldovenească views 5782
08 decembrie 2011, 10:07 Diaspora moldovenească views 5782

Cum poate fi salvată moneda euro? UE în ajunul "summitului crucial"


Foto: showbizhot.net 

Liderii UE se pregătesc pentru summitul de la Bruxelles. Evenimentul se va deschide joi şi ar putea fi de importanţă crucială în ceea ce priveşte determinarea vectorilor politicii economice şi financiare ai Europei Unite.

Mulţi participanţi la summit vor veni cu sugestiile lor. Astfel, planul înaintat de către Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy propune majorarea fondului de stabilizare a monedei euro şi modificarea constituţiei europene pentru a oferi Bruxelles-ului mai multe pîrghii financiare.

Pe cealaltă parte a Atlanticului, acest plan a fost deja apreciat pozitiv.

Şeful Departamentului de finanţe din SUA, Timothy Geithner, a spus că va sprijini această iniţiativă franco-germană.

Însă, ultimul cuvînt le revine partenerilor din UE. Iar aceştia, deocamdată, sînt prudenţi. De exemplu, premierul britanic David Cameron a menţionat: "Cel mai important obiectiv al Marii Britanii de acum constă în soluţionarea problemei din zona euro, deoarece acesta afectează negativ economia noastră. Da, desigur, în acest sens, ţările din zona euro vor fi nevoite să-şi unească eforturile în continuare. În cazul în care ei vor decide în acest scop să modifice Tratatul de instituire al UE, atunci voi insista din partea mea asupra protecţiei intereselor britanice. Eu nu voi semna un document care nu garantează o asemenea protecţie".

Pe fundalul unei situaţii instabile pe pieţele bursiere mondiale, această veste va adăuga nervozitate atmosferei summitului UE al cărui principal scop este de a restabili credibilitatea monedei euro.


Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ulmu, Lîsaia Gora și Ulmul Mic. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmu alcătuia 719 oameni în anul 2012. Satul Ulmu a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.