Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 decembrie 2015, 09:55 Diaspora moldovenească views 9843

14 decembrie 2015, 09:55 Diaspora moldovenească views 9843

"Hora din Moldova", jucată în sala de conferințe a MGIMO (Foto, Video)

La 10 decembrie, în sala de conferințe a Institutului de stat pentru relații internaționale din Moscova a avut loc sărbătoarea anuală – Ziua bucătăriilor naționale în MGIMO. La ea au participat studenți- reprezentanți ai mai mult de douăzeci de state și asociații. Congresul diasporei moldovenești a ajutat studenții moldoveni care au reușit să impresioneze oaspeții festivalului cu bucate delicioase și hora veselă.

Studenții s-au pregătit perfect – masa lor a fost plină de diferite bucate, de unde nu au lipsit sărmăluțele moldovenești (micuțe, dar extrem de delicioase), plăcintele, prunele cu nuci, darurile bogate ale livezilor moldovenești, "Cușma lui Guguță", și, desigur, regina mesei – mămăliga cu branză de oaie si tocăniță. Bucatele au fist araranjate pe mesele așternute cu fețe de masă, bogat decorate cu ornament național moldovenesc, iar studenții și-au prezentat gustările îmbrăcați în costume naționale, acordate de Congresul diasporei moldovenești.

De masa moldovenilor se apropiau cu plăcere toți – și cei care sunt deja familiarizați cu bucătăria națională, dar și cei care pentru prima oară aveau să guste din bucatele ei. Studenții nu doar serveau toți doritorii, dar, de asemenea le vorbeau despre tradițiile și particularitățile bucătăriei naționale, explicau denumirile felurilor de mâncare. Prin urmare, de la masa moldovenească nimeni nu a plecat cu farfuria goală.

Și, desigur, nu e sărbătoare fără un dans popular? Răsună "Hora din Moldova" interpretată de Nelly Ciobanu – e timpul horei! În acest an pe toți i-a așteptat o surpriză – studenții din Moldova au pregătit și dansat hora adevărată, în conformitate cu legile genului, ce a stârnit o furtună de aplauze din partea publicului, oferindu-le tuturor o porție de bună dispozitie.

Sursa: www.moldova.ms

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.