Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 mai 2016, 10:00 Diaspora moldovenească views 9935
Moldoveanul, care știe să crească legume în pustiurile Africii (Foto)
13 mai 2016, 10:00 Diaspora moldovenească views 9935

Moldoveanul, care știe să crească legume în pustiurile Africii (Foto)

El se numește Octav. Este un tînăr din Republica Moldova care participă la un proiect de sprijin social-economic pentru oamenii nevoiași din țările Nord-Africane. Concetățeanul nostru îi învață pe oamenii obișnuiți cu viața din deșert să cultive legume de o înaltă calitate, chiar dacă acolo nu există bogatul sol moldovenesc.

Octav a relatat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că și-a dorit din copilărie să viziteze țările din Africa. Era fascinat de viața din deșert, absolut deosebită de cea din țara noastră, de piramidele egiptene. La ora actuală, el este implicat într-un proiect de sprijin social-economic a persoanelor vulnerabile din țările din Nordul Africii.

Dat fiind faptul că legumele sunt produse necesare și benefice pentru organismul uman, iar cultivarea lor în nisipurile deșertului, unde apa poate fi găsită foarte rar, pare a fi ceva imposibil, a fost elaborată o tehnologie care permite totuși cultivarea legumelor, chiar și în pustiu. Această tehnologie este promovată inclusiv prin eforturile lui Octav.

El a menționat că tehnologia presupune cultivarea legumelor în apă, care conține toate substanțele pe care trebuie să le absoarbă aceste culturi pentru creștere. În această apă sunt crescuți și hrăniți pești, Iar materia rezultată din digestia acestora face ca mediul respectiv să devină unul benefic și pentru creșterea legumelor.

Totodată, cultivarea legumelor în baza acestei tehnologii permite obținerea unor produse ecologic pure de o calitate foarte înaltă.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

legume , Africa , pustiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
3903 locuitori

Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.