Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 ianuarie 2015, 14:36 Diaspora moldovenească views 16745
12 ianuarie 2015, 14:36 Diaspora moldovenească views 16745

Avocata moldoveancă din New York


Foto: pentruea.md 

Diana Pînzescu este o moldoveancă care intenționează să-și deschidă propriul birou de avocați în New York.  A făcut masteratul în Drept la Washington unde i-a avut în calitate de profesori pe oameni care dețin posturi importante în Guvern sau în sectorul privat, și care seara acordau interviuri la posturi populare de televiziune, a fost marcată de spiritul de competiție care plana în Universitate. A simțit lupta acerbă între studenţi, care nu prea au interes să se ajute, pentru că ajutorul pentru cineva ar însemna să-și diminueze şansele de a primi o notă mai bună. 

După absolvire, Diana Pînzescu a lucrat la una din cele mai mari şi renumite firme de avocaţi din SUA - White & Case, în calitate de avocat străin. Apoi, în calitate de avocat imigraţional în statul Virginia. În prezent, Diana este avocat în domeniul imigrațional la un birou de avocaţi din New York.

Pentru a se realiza Diana Pînzescu a muncit foarte mult, a susținut probe dificile, iar domeniul dreptului imigraţional nu este unul ușor, pentru că este în permanentă schimbare. Elementul – cheie aici îl reprezintă activitatea practică, căci calitatea lucrului vine doar cu practicarea acestei meserii.

Pe viitor Diana Pînzescu se vede în propriul birou de avocaţi. Totuși, își aduce aminte frecvent de Moldova, de părinții care sînt la Bălți și de саre îi este dor. Dar a investit foarte mult în studii şi carieră și nu ar vrea să rateze posibilitățile care există, căci este sigură de faptul că societatea americană îi acceptă uşor pe străini.

 

Sursa:   elaborat după materialele publicate pe pentruea.md

Cuvinte cheie:

SUA , munca , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
342 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Cantemir și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.