Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2016, 17:00 Diaspora moldovenească views 6106
Idei și cunoștințe ale diasporei aplicate în Moldova (Foto)
18 octombrie 2016, 17:00 Diaspora moldovenească views 6106

Idei și cunoștințe ale diasporei aplicate în Moldova (Foto)

Proiectul „Arta teatrală în context lingvistic. Practicile dramatice în predarea limbilor străine - limba franceză (FLE) în contextul Republicii Moldova" urmărește dotarea Universității de Stat "Alecu Russo" din Bălți și a liceelor din raioanele Glodeni, Rîșcani, Edineț, Drochia și Fălești cu echipament pentru studierea limbilor străine și instruirea profesorilor din aceste instituții de învățămînt în predarea limbii franceze, prin activități dramatice – metoda Glottodrama.

Irina Postolachi (Franța): "Glottodrama este considerată o tehnică de ultimă tendinţă în cadrul Didacticii Limbilor şi a Culturilor, utilizată şi promovată ca un model de proiect socio-educativ inovator şi modern, care se bucură de o pupularitate sporită în ultimii ani în cadrul sistemului de învăţare/predare din întreaga Europă, pe care doresc să-l realizăm în baza împartăşirii experienţei acumulate în domeniu, la nivel teoretic şi practic, dobîndite peste hotare, dar şi în urma lucrului pe teren, în Republica Moldova.

O limbă straină este învăţată mult mai bine dacă întreaga fiinţă, trup şi suflet, este implicată în activitatea didactică. În plus, atunci cînd atenţia cursantului /elevului este îndreptată către sens, forma este asimilată mai bine. Astfel, în predarea limbilor străine bazată pe metode teatrale, scopul este o mai bună interpretare de sine în faţa publicului social, unde motorul motivaţiei este plăcerea de a "învăţa făcînd".

Reamintim că propuneri de proiecte pentru patru subprograme - Reîntoarcerea Profesională a Diasporei, Proiecte Inovatoare ale Diasporei, Abilitarea Femeilor din Diasporă, Centre Educaționale în Diasporă - pot fi depuse în continuare online, pînă pe 31 martie 2017. Comisia comună de evaluare și selectare a dosarelor OIM / BRD examinează proiectele o dată la două luni, pe parcursul întregii perioade de aplicare. Programul de granturi tematice Diaspora Engagement Hub este implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației (OIM), misiunea din Moldova și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC).

Cuvinte cheie:

diaspora , idei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.