Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 decembrie 2016, 16:45 Diaspora moldovenească views 7721
Moldovencele din Spania  sînt invitate la „Șezători de suflet”
02 decembrie 2016, 16:45 Diaspora moldovenească views 7721

Moldovencele din Spania sînt invitate la „Șezători de suflet”

Pe 3 decembrie, la Barcelona (adresa: carrer Pujades 158) va avea loc al treilea atelier de inteligență emoțională care face parte din proiectul INSPIRĂ, conceput de femei pentru femei și realizat de Cristina Leahu, membră a diasporei moldovenești din Barcelona.

Acest proiect este un curs de inteligență emoțională pentru femeile migrante, cu genericul „Șezători de suflet".

Scopul atelierelor este de a ajuta femeile moldovence să se înțeleagă mai bine, să-și depășească greutățile și momentele de slăbiciune, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, dar și să ofere sprijin reciproc. În ultimă instanță, abilitarea femeilor migrante va conduce la inițierea unor acțiuni de antreprenoriat social în comunitățile unde se află ele sau în localitățile de origine, atunci cînd vor reveni acasă.

Proiectul INSPIRĂ este cîștigător în cadrul programului de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, subprogramul Abilitarea Femeilor în Diasporă al Biroului Relații cu Diaspora (BRD), realizat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea din Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Cuvinte cheie:

diaspora , Spania , şezătoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.