Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 ianuarie 2017, 16:15 Diaspora moldovenească views 7088
Ce îi așteaptă în 2017 pe moldoveni în Rusia
09 ianuarie 2017, 16:15 Diaspora moldovenească views 7088

Ce îi așteaptă în 2017 pe moldoveni în Rusia

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei pregătește în acest an noile regulamente administrative de prestare a serviciilor publice în domeniul migrației. În proces de coordonare se află următoarele regulamente administrative:

- de perfectare și eliberare a patentei cetățenilor străini;

- de eliberare a autorizațiilor pentru atragerea și folosirea angajaților străini, precum și a autorizațiilor de muncă pentru cetățenii străini;

- de evidență migrațională în Federația Rusă.

Procesarea regulamentelor este efectuată în vederea realizării Decretului Președintelui Federației Ruse nr.156 din 5 aprilie 2016 „Privind perfecționarea administrării publice în domeniul controlului circulației substanțelor stupefiante, psihotrope și a precursorilor lor în domeniul migrației", potrivit căruia Serviciul Federal Migrație a fost suspendat.

În acest context vor fi substituite formularele cererilor elaborate de Serviciul Federal de Migrație. De asemenea, a suferit schimbări majore și formularul evidenței migraționale (nota privind sosirea cetățeanului străin la locul șederii). În noua formă este prevăzută necesitatea indicării informațiilor cu privire la locul șederii în conformitate cu documentul care confirmă dreptul la proprietate. La capitolul „Informații privind locul șederii" a fost adăugată o nouă mențiune – numărul de telefon. De notat că formele formularelor plasate pe site încă nu au intrat în vigoare și, deocamdată, se aplică formele vechi.

Sursa: lenta.ru

Cuvinte cheie:

Rusia , migratie , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.