Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2017, 11:30 Diaspora moldovenească views 5779
Diaspora din Canada a susținut paralimpicul moldovean Iulian Ciobanu (Foto)
18 februarie 2017, 11:30 Diaspora moldovenească views 5779

Diaspora din Canada a susținut paralimpicul moldovean Iulian Ciobanu (Foto)

Recent, or. Montreal a fost gazda unui spectacol de excepție, care a lansat seria de evenimente dedicate aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și edificarea prieteniei între Republica Moldova și Canada.

Atmosfera destinsă și unică, creată de Artistul Poporului, Cavalerul Ordinului Republicii, marele interpret de muzică populară Mihai Ciobanu, virtuozul viorist Mihăiță Ciobanu, precum și de duetul Corina Țepeș și Costi Burlacu, au inspirat comunitatea de moldoveni din Quebec să omagieze sărbătoarea Dragostei și a Familiei, reamintindu-le că împărtășesc aceleași valori și tradiții culturale, chiar fiind departe de țară.

În marja evenimentului, la care au participat circa 250 de reprezentanți ai diasporei moldovenești, la inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Canada și în expresia solidarității în efortul paralimpicului moldovean Iulian Ciobanu de a realiza visele și aspirațiile sale, comunitatea de moldoveni din Quebec a susținut organizarea unei licitații de colectare a fondurilor în scopul asigurării conaționalului nostru cu un fotoliu rulant, care ar contribui la antrenarea sa pentru a concura la Jocurile paralimpice din Tokyo, în 2020.

Pe această cale, Ambasada Republicii Moldova în Canada vine cu un mesaj de gratitudine și apreciere adresat organizatorilor acestui eveniment deosebit: familiei Alexei Bodișteanu și Lilia Desanu (or. Toronto), Președintelui CMQ Ala Mindicanu, familei Groza-Mîndîcanu, familiei Eugenia Margineanu Alexei și Nicolae Margineanu, sponsorilor evenimentului Marina Ursachi, Oleg Pacaleu, Courtier Immobilier, firmei Dacia Felix, dnilor Ion Paraschivoiu, Mihai Baron, precum și distinșilor artiști din Republica Moldova și DJ Cristi Margineanu. Înalte aprecieri pentru atmosfera de sărbătoare creată de căldura inimilor tuturor celor prezenți în sală!

Sursa: www.canada.mfa.md

Cuvinte cheie:

Canada , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
4280 locuitori

Taraclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Taraclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4280 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.