Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 aprilie 2017, 12:00 Diaspora moldovenească views 6920
Burse diasporale ca sa revii acasă!
30 aprilie 2017, 12:00 Diaspora moldovenească views 6920

Burse diasporale ca sa revii acasă!

Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), implementat de PNUD, cu suportul financiar al Guvernului Elveției, lansează Apelul pentru Programul de burse "Cu drag pentru acasă".

Acest Program se va desfășura în cele 25 localități partenere ale Proiectului MiDL și va permite revenirea temporară a membrilor diasporei, în localitățile lor de origine din Moldova, pentru a transfera bune practici, a aduce noi idei și experiențe aflate în țările de destinație. Apelul va fi deschis pînă la epuizarea fondurilor, conform principiului "primul venit, primul servit".

Astfel, moldovenii plecați peste hotare, sînt invitați să propună activități concrete, prin intermediul cărora vor ajuta primăria localității natale să rezolve o problemă de nivel local.

Pentru a putea participa în concurs, doritorii urmează să completeze un formular și să îl expedieze la adresa oxana.maciuca@undp.org. Formularul, dar și mai multe detalii despre Program pot fi accesate la acest link.

Sursa: www.md.undp.org

Cuvinte cheie:

bursa , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.