Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iunie 2017, 14:15 Diaspora moldovenească views 5790
Profesori din diasporă, instruiţi la Chişinău
22 iunie 2017, 14:15 Diaspora moldovenească views 5790

Profesori din diasporă, instruiţi la Chişinău

Profesori din diasporă sînt instruiţi la Chişinău, în perioada 21-25 iunie, în cadrul unui atelier privind predarea-învăţarea limbii materne pentru copiii din diasporă organizat de Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat, instruirea va dura cinci zile, timp în care cei 11 participanți la atelier vor lucra în baza curriculumului, elaborat în premieră de către experți naționali în coordonare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, BRD și OIM Moldova. Cetățenii din diasporă vor examina aspectele didactice ale curriculumului și modalitatea de implementare a acestuia.

La instruire vor participa profesori din Italia, Portugalia, Kazahstan, Irlanda, Franța, care activează la Centrele Educaționale în Diasporă lansate în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub, dar și din Federația Rusă și Georgia.

Copiii din diasporă care vor audia acest curs vor dezvolta competențele de scriere, citire în limba maternă, dar cel mai important de comunicare în limba plaiului natal ceea ce le va permite să mențină legătura identitar-culturală cu părinții, bunicii și patria lor.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , instruire , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.