Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iunie 2017, 15:00 Diaspora moldovenească views 6745
Rezultatele «amnistiei migraționale» a moldovenilor au fost discutate la MAI al Rusiei
28 iunie 2017, 15:00 Diaspora moldovenească views 6745

Rezultatele «amnistiei migraționale» a moldovenilor au fost discutate la MAI al Rusiei

Problemele migranților moldoveni au fost puse în prim plan la Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse în cadrul recentei întrevederi a Ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă cu Directorul Direcției Principale pentru problemele de migrație a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei Olga Kirillova.

Pe parcursul întrevederii părțile au realizat un schimb de opinii privitor la situația migrațională a cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse și la rezultatele «amnistiei migraționale». La acest subiect partea moldovenească a intervenit cu propunerea privind examinarea posibilităţii de continuare a procedurii menţionate în legătură cu încălcările alin. 2 şi 7, art. 27 al Legii federale nr. 114 din 15.08.1996 „cu privirea la ieşirea din Federaţia Rusă şi intrarea în Federaţia Rusă".

Tot în acest context, au fost examinate noile modificări în legislaţia migraţională a Federaţiei Ruse şi impactul acestora asupra cetățenilor moldoveni aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse.

În final, părţile au convenit la modalităţile de conlucrare permanentă a Ambasadei cu Direcția Principală pentru problemele de migrație a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse şi la menţinerea unui dialog bilateral dinamic, capabil să intensifice cooperarea între cele două state.

La întrevedere de asemenea a participat conducerea Direcţiei Principale pentru probleme de migraţie și Direcţiei control şi verificare al activităţii din cadrul Direcţiei Principale pentru probleme de migraţie a MAI al FR.

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia , Amnistierea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.