Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 martie 2014, 10:01 Diaspora moldovenească views 35737
12 martie 2014, 10:01 Diaspora moldovenească views 35737

Români celebri despre Moldova și moldoveni

Propunem atenţiei Dvs. cîteva materiale video, în care români celebri îşi împărtăşesc părerile despre moldoveni ‒ locuitori ai Republicii Moldova.

Oameni născuţi şi crescuţi în România ‒ ţară, unde despre moldovenii care locuiesc în ţara noastră, se răspîndesc tot felul de braşoave, insuflîndu-li-se tinerilor români o atitudine indulgentă şi arogantă faţă de moldovenii din Republica Moldova, au fost capabili să ne aprecieze în mod obiectiv şi e să ne aprecieze pozitiv. În plus, au făcut-o în mod absolut sincer! Tot astfel, ne poziţionăm şi noi autorii site-ului www.moldovenii.md Cinste şi laudă lor pentru acest lucru! Cu toate acestea, nu putem fi întru totul de acord cu colegii noştri români atunci cînd afirmă, că tot ce e mai bun şi ce ne deosebeşte pe noi moldovenii din Republica Moldova de români, am fi primit de la ruşi. Schimbul de valori culturale şi etice dintre moldoveni şi slavii, care s-au născut şi locuiesc în ţara noastră are loc în baza reciprocităţii.

Noi, moldovenii din Republica Moldova, am păstrat, în mare măsură, patrimoniul cultural şi atitudinea faţă de lume, moştenită de la strămoşii noştri, care s-au format, de asemenea, într-un mediu comun cu slavii. Ca urmare, ruşii şi ucrainenii care locuiesc în Republica Moldova au o mentalitate, mai degrabă, asemănătoare cu cea a moldovenilor, decît cu cea a ruşilor şi ucrainenilor, care locuiesc în Patria lor istorică.

Cuvinte cheie:

vedete , Moldova , Romania , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.