Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 ianuarie 2018, 14:45 Diaspora moldovenească views 14501
Măsuri pentru protejarea moldovenilor care lucrează în Israel
25 ianuarie 2018, 14:45 Diaspora moldovenească views 14501

Măsuri pentru protejarea moldovenilor care lucrează în Israel

Cabinetul de miniştri a decis inițierea negocierilor asupra Programului-pilot între Guvernele Republicii Moldova și Statului Israel cu privire la angajarea cetățenilor Republicii Moldova în calitate de îngrijitori ai persoanelor vîrstnice cu dizabilități din Israel.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Executivului, proiectul are drept scop respectarea drepturilor lucrătorilor migranți și combaterea migrației ilegale. În particular, migranţii vor beneficia de instruiri profesionale și examinări medicale pe teritoriul Statului Israel. Programul-pilot prevede inițial angajarea a 300 de cetățeni moldoveni.

Totodată, Guvernul a decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ pentru implementarea Acordului dintre Republica Moldova şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale. Astfel, migranții din cele două state vor putea depune cererea de stabilire a pensiei şi a altor prestaţii de asigurări sociale de la noul loc de reședință.

Deciziile respective sînt urmare a înțelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei premierului Pavel Filip în Israel.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Israel , diaspora , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
1295 locuitori

Vadul-Leca este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 35 km de orașul Telenești şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Vadul–Leca a fost menționat documentar în anul 1662.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.