Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 august 2012, 15:35 Localitaţile Moldovei și diasporei views 10152
01 august 2012, 15:35 Localitaţile Moldovei și diasporei views 10152

Omida de stepă face dezastru

La data de 30 iulie curent în incinta Centrului de Creație a Copiilor din or. Florești s-a desfășutat un seminar cu participarea autorităților executive ale Administrației Publice Locale, conducătorilor serviciilor desconcentrate și subdiviziunilor teritoriale ale întreprinderilor de stat.

În discuție a fost pusă situația exceptională privind omida de stepă. Omida de stepă a invadat culturile agricole în circa 30 de sate ale raionului. Fenomenul a luat amploare din cauza secetei care este în țară. Culturile agricole riscă să fie compromise. Acest dăunător a fost depistat în special la culturile de floarea soarelui, porumb, pepene verde, mazăre, soia, lucerna, livezi de cireș, sfecla de zahăr etc.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.