Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 august 2012, 10:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3650
11 august 2012, 10:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3650

În acest week-end desenăm graffitti şi vizionăm filme sub aer liber

Vara se apropie de sfîrşit, prognozele sinopticienilor bucură cu scăderea temperaturilor, a venit timpul plimbărilor în aer liber. Vă oferim o selecţie a celor mai captivante evenimente pentru a petrece aceste zile de odihnă într-un mod cît mai interesant.

Din 9 pînă pe 26 august, la galeria Constantin Brîncuş se desfăşoară expoziţia de pictură al sec XX – Capodopere ale precursorilor. Orele de lucru: zilnic de la 10.00 pînă la 18.00.

La galeria de artă Atrium (Shopping Malldova) se desfăşoară expoziţia “Istina, dobrota, terpenie”, la care sînt prezentate lucrările a 36 de pictori chinezi. Expoziţia lucrează de la 10.00 pînă la 22.00. Intrarea este liberă.

Vineri, 10 august, la Sala cu Orgă va avea un concert al orchestrei simfonice de tineret Chișinău Youth Orchestra. Costul biletului – 30 de lei, începutul spectacolului – la 19.00.

Interpretul român Smiley va bucura publicul de la Chișinău cu un concert exclusiv, care va avea loc pe 10 august la GOA Territory. Costul biletului este de 100 de lei.

Pe 10 august, iubitorii de muzică bună sunt invitaţi la o petrecere grandioasă în clubul Cocos Privé. Invitatul serei - DJ «B.I.N.». Începutul – la 23:00.

Iubitorii de şah pot juca o partidă pe o tablă gigantică instalată în scuarul Catedralei Metropolitane.

Sîmbătă, 11 august, la 17.00, lîngă lacul Valea Morilor va avea loc un concurs de graffitti şi desen de stradă.

La unicul în Chişinău cinematograf sub cerul liber, în acest weekend vor putea fi vizionate filme, precum: "Sleep with me", "Mister Fox", "Gangster". Începutul – la ora 21:00.

În weekend, în reţeaua de cinematografe "Patria" vor putea fi vizionate filmele: "Cosmopolis", "Era glaciară 4", “Cavalerul negru: Legenda renaşte”, “BoxOffice”.

Puteţi opta pentru o excursie la ferma de struţi din s. Bardar Ialoveni, unde aveţi ocazia să vedeţi animale şi păsări exotice cum ar fi struţi, păuni, fazani, găini indiene etc.

Amatorii de hipism, dar şi cei care nu au urcat niciodată în şa pot vizita grădina zoologică din oraş. Aici se pot închiria cai. Preţul unei ore – 150 lei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.