Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 februarie 2013, 11:25 Localitaţile Moldovei și diasporei views 8254
06 februarie 2013, 11:25 Localitaţile Moldovei și diasporei views 8254

La Străşeni şi Călăraşi va fi apă potabilă şi canalizare în următorii 3 ani

Memorandumul privind Proiectul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare a raioanelor Străşeni şi Călăraşi a fost semnat la Chişinău de autorităţi. Extinderea apeductului se va realiza în maxim 3 ani, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Mediului, Gheorghe Şalaru, conectarea la reţeaua de apă a raioanelor Străşeni şi Călăraşi este un proiect de durată, dar sigur. „În doi sau trei ani sperăm să punem pe picioare acest proiect. Avem nevoie de mulţi bani pe care ne dorim să îi obţinem din resurse financiare internaţionale”, a menţionat ministrul.

Aceeaşi sursă a afirmat că extinderea reţelei de apă şi canalizare va costa aproximativ 100 de milioane de lei /peste 610 mii euro/.

În cadrul proiectului, în raionul Străşeni, vor beneficia de apă potabilă 32 de localităţi din cele 39, iar din raionul Călăraşi, 14 localităţi din 44.
Administraţia publică a municipiului Chişinău va contribui la realizarea parteneriatelor publice-private cu primăriile din cele două raioane şi va oferi suport tehnic pentru implementarea proiectului.

În perioada 2010-2012 au fost conectate la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare 130 de mii de gospodării, cu suportul financiar al Fondului Ecologic Naţional.

Cuvinte cheie:

localitati , Chisinau , memorandum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2247 locuitori

Echimăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Echimăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Echimăuți este situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2247 de oameni. Satul Echimăuţi este menționat documentar la 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.