Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 februarie 2013, 10:19 Diaspora moldovenească views 10500
14 februarie 2013, 10:19 Diaspora moldovenească views 10500

Oră de geografie a Moldovei în şcolile din Italia

Asociaţia "Connect Moldova" din Castelfranco Veneto, provincia Treviso, Italia, a organizat săptămîna trecută prima lecţie de geografie a Republicii Moldova în clasele italiene, informează moldova.org. La ora informativă au participat 36 copii, învăţători şi preşedinti din alte asociaţii italiene din localitate.

Potrivit organizatorilor, lecţia a avut un mare succes întrucît a durat mult mai mult decît era preconizat, precum şi datorită interesului copiilor faţă de cele mai importante oraşe, rîuri şi lacuri din ţara noastră, semnificaţia tricolorului şi a stemei de Stat, a costumelor populare şi a tradiţiilor moldoveneşti.

Primă lecţie de geografie va servi ca punct de plecare pentru alte ore de informare pe care asociaţia preconizează să le organizeze în viitor şi în alte şcoli din Castelfranco Veneto, în cadrul unui proiect care va fi prezentat ulterior.

Cuvinte cheie:

diaspora , studii , Italia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.