Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2013, 15:01 Diaspora moldovenească views 8959
25 martie 2013, 15:01 Diaspora moldovenească views 8959

Românii şi bulgarii doritori de a munci în Anglia vor fi amprentați

Românii şi bulgarii care vor să se stabilească în Marea Britanie riscă, din 2014, să le fie luate amprentele digitale. Oficialii britanici vor să adopte această măsură ca urmare a unor date potrivit cărora românii sînt pe locul întîi la infracţiuni.

Pînă în prezent, doar cetăţenii statelor din afara blocului comunitar erau obligaţi să obţină aceste vize biometrice.

Conform The Telegraph, noile permise de rezidenţă ar trebui să conţină datele, fotografia, semnătura şi amprenta digitală ale imigrantului.

Britanicilor le e teamă că începînd din 2014, cînd restricţiile vor fi ridicate, Anglia va fi invadată de români şi de bulgari certaţi cu legea.

Poliţia londoneză a furnizat noi date care atestă faptul că românii reprezintă aproape jumătate dintre ocupanţii ilegali de case din capitala Marii Britanii.

În plus, anul trecut, 7.400 de români au fost arestaţi. Singurele piedici în calea acestei măsuri pot fi legile europene care cer ca astfel de dispoziţii să se aplice tuturor cetăţenilor europeni.

 

Sursa: libertatea.ro

Cuvinte cheie:

diaspora , Marea Britanie , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1181 locuitori

Dobrogea Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrogea Nouă, Dobrogea Veche și Cotovca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1181 de oameni. Satul Dobrogea Veche a fost întemeiat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.