Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 mai 2013, 11:01 Diaspora moldovenească views 8257
18 mai 2013, 11:01 Diaspora moldovenească views 8257

Noile modificări la acordul RM-UE privind facilitarea eliberării vizelor vor intra în vigoare de la 1 iulie 2013

Consiliul Uniunii Europene a notificat oficial Republica Moldova despre finalizarea procedurilor interne ale UE necesare intrării în vigoare a Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova de modificare a Acordului privind facilitarea eliberării vizelor. Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, noile modificări la Acord vor intra în vigoare de la 1 iulie 2013.

În comunicat se menţionează că Acordul de modificare, semnat la Bruxelles în iunie 2012, extinde facilităţile procedurale de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni care doresc să călătorească în ţările Uniunii Europene.

Amendamentele vizează în special simplificarea criteriilor de eliberare a vizelor europene, reducerea taxelor sau scutirea totală de taxe pentru mai multe categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova, cum ar fi jurnaliştii, şoferii care prestează servicii de transport internaţional, studenţii, participanţii tineri la seminare şi evenimente sportive sau culturale, rude apropiate ale persoanelor cu reşedinţă legală în UE etc.

De asemenea, potrivit Acordului, deţinătorii de paşapoarte de serviciu biometrice vor fi scutiţi de obligaţia de a obţine vize pentru călătoriile de scurtă durată.

Sursa: NOI.MD

Cuvinte cheie:

UE , Moldova , viza , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.