Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 iulie 2013, 10:32 Diaspora moldovenească views 8663
19 iulie 2013, 10:32 Diaspora moldovenească views 8663

Moldovenii vor călători fără vize în Chile


Foto: wikimedia.org

Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Chile au semnat la  18 iulie la Chişinău, Acordul privind condiţiile reciproce de călătorie ale cetăţenilor şi Acordul privind abolirea regimului de vize pentru titularii paşapoartelor diplomatice, oficiale şi de serviciu, relatează trm.md.

Astfel, cetăţenii ambelor state vor obţine dreptul de a intra, tranzita şi rămîne pe teritoriul celeilalte părţi contractante, fără viză, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile. De asemenea, în cazul numirii într-o misiune diplomatică, pe teritoriul celuilalt stat, deţinătorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, vor fi scutiţi de viză pe teritoriul statului primitor, pe durata desemnării.

Semnarea acordurilor se înscrie în acţiunile Republicii Moldova privind abolirea reciprocă a regimului de vize pentru toate categoriile de călători cu statele din America Latină, Republica Chile fiind în acest sens, a doua ţară din regiune, după Republica Ecuador.

Acordurile vor intra în vigoare după ce ambele state vor îndeplini procedurile interne necesare.

Data intrării în vigoare va fi anunţată de MAEIE printr-un comunicat de presă.

Cuvinte cheie:

Chile , viza , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.