Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 ianuarie 2024, 11:00 Diaspora moldovenească views 1388
Dorin Recean, în discuții cu diaspora moldovenească
27 ianuarie 2024, 11:00 Diaspora moldovenească views 1388

Dorin Recean, în discuții cu diaspora moldovenească

Prim-ministrul Dorin Recean, împreună cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea și ministrul Afacerilor Interne, Andrian Efros, s-a întîlnit, ieri, cu reprezentanții diasporei moldovenești din Ungaria.

Șeful Executivului a vorbit despre eforturile autorităților de la Chișinău în consolidarea legăturilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, accentuînd importanța contribuției fiecărui cetățean în calea aderării noastre la UE.

„M-am convins că oamenii noștri, oriunde s-ar afla, sînt interesați de ce se întîmplă acasă și cunosc provocările cu care ne confruntăm. Iată de ce una din prioritățile Guvernului este construirea unui dialog cît mai productiv cu diaspora și implicarea acesteia în transformarea țării noastre”, a spus premierul Dorin Recean.

În discuții, au fost menționate acțiunile Executivului privind implementarea politicilor care ar determina diaspora să revină acasă, pentru a-și valorifica experiența în sectoarele cheie. De asemenea, au fost analizate modalitățile prin care Guvernul poate oferi un suport mai eficient și mai personalizat pentru nevoile specifice ale concetățenilor noștri din diasporă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.