Mergi spre compartimentul: Copiilor
05 iunie 2014, 11:26 Copiilor views 11409
Copiii din Estonia s-au familiarizat cu obiceiurile şi cultura Republicii Moldova
Foto: trm.md
05 iunie 2014, 11:26 Copiilor views 11409

Copiii din Estonia s-au familiarizat cu obiceiurile şi cultura Republicii Moldova

Peste 600 de elevi din cadrul unei şcolii estoniene au luat cunoştinţă, pe parcursul anului 2014, cu muzica, pictura, tradiţiile şi dansurile moldoveneşti, datorită asociaţiei de moldoveni „Luceafărul" din oraşul Tallinn.

Pe parcursul acestui an, discipolii instituției de învățămînt din Estonia au expus picturile lor dedicate Republicii Moldova, au confecționat împreună cu profesorii lor costume naționale, au învățat piese și dansuri moldovenești.

Potrivit informației plasate pe blogul ambasadorului Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, zilele trecute a avut loc premierea celor mai buni elevi ai Gimnaziului, medaliați la concursurile municipale și olimpiadele naționale, celor mai buni sportivi și membri ai grupurilor de interese ai instituției.

„Privind aceste poze, probabil veți crede că este un eveniment organizat într-o școală din Moldova. Dar este o școală estoniană - Gimnaziul „Mustjõe" din Tallinn, Estonia" a scris pe blogul său oficialul moldovean.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Estonia , copii , tradiții , Obicei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.